TEL: 03 866 26 73

🏡Woning renoveren? Je hebt nu drie jaar tijd 🛠️

Sinds dit jaar betaal je bij de aankoop van een woning nog slechts 3 in plaats van de vroegere 6 percent registratierechten. Als je je nieuwe woning bovendien nog grondig wil renoveren en dus investeert in energiemaatregelen kan dat bedrag nog dalen tot 1 %. Voorwaarde daarvoor is dat het om je enige eigendom gaat. Wie meerdere woningen bezit kan geen beroep doen op de verlaagde tarieven.📈 Er is echter wel een maatregel voor wie al een eerdere woning bezat maar van plan is die door te verkopen.

Doe je dat binnen de twee jaar, dan krijg je sowieso 2/3 van je registratierechten terug (als je eerder geen verlaagd tarief had). Ben je de nieuwe eigendom echter grondig aan het renoveren en wil je toch graag aanspraak maken op de 1 % registratierechten, dan heb je nu drie jaar tijd in plaats van de vroegere twee jaar om je oude woning van de hand te doen. Zo kan je je in regel stellen maar heb je toch meer tijd voor het renovatieproject terwijl je zelf wat langer in de oude woning blijft wonen. 🏠

Vraag raad aan je makelaar zodat je duidelijkheid krijgt over de termijnen en het percentage registratierechten dat op jouw aankoop van toepassing is.

Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be