TEL: 03 866 26 73

Enkele maanden geleden werd het land in lockdown gezet, maar wat als nu net dan uw huurovereenkomst afloopt en er geen bezoeken toegelaten zijn?

 De huurwetgeving heeft een regel voorzien voor uitzonderlijke situaties, het verlengen van de huurovereenkomst in overleg met de verhuurder en beperkt in tijd. Echter moeten partijen hier tot een akkoord komen en moet de aanvraag tijdig gebeuren.  

De vrederechter van het Eerste Kanton in Gent heeft zich uitgesproken over een casus waarbij de verhuurder de huurovereenkomst had opgezegd om zijn dochter het huurpand te laten bewonen. De verhuurder weigerde hierdoor in eerste instantie een tweede buitengewone verlening van de huurovereenkomst, die rechtsgeldig was aangevraagd.

De rechter oordeelde dat tweede verlenging is toegestaan aangezien de huurder een alleenstaande man op leeftijd is en in de risicogroep valt van COVID-19. De huurovereenkomst werd uiteindelijk verlengd waardoor de huurder meer tijd kreeg om een nieuw huurpand te vinden in deze moeilijke tijden.  

(Bron: vredegerecht Eerste Kanton Gent d.d. 16 juli 2020)

Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be