TEL: 03 866 26 73

Rentmeesterschap

Rentmeesterschap omvat alle taken gerelateerd aan het beheer van verhuurde onroerende goederen, zoals woningen, appartementen, handelspanden, garages of parkeerplaatsen. Het vereist een grondige kennis van vastgoed- en verhuurwetgeving.

Lees verder

Informeer naar de voorwaarden en ontdek de voordelen voor u als verhuurder!

Eigenaren die geen tijd of kennis hebben om dit zelf te doen, kunnen deze verantwoordelijkheid toevertrouwen aan een verhuurbeheerder via een beheersmandaat. Dit kan een makelaarskantoor met een verhuurbeheerdienst of een gespecialiseerd bedrijf zijn.

Diverse taken in het mandaat van rentmeesterschap

Huuraanbod:

De makelaar zoekt en selecteert nieuwe huurders, plaatst advertenties, organiseert bezoeken, beoordeelt dossiers, stelt huurcontracten op, zorgt voor registratie van alle documenten, verzamelt administratieve documenten en beheert de sleuteloverdracht.

Administratief beheer:

Leveren van huurbewijzen, uitvoeren van jaarlijkse huurherzieningen/indexatie, nazicht op de afgesloten verzekeringen, beheren van schadegevallen

Financieel beheer:

Innemen van huur- en lastengelden, incassoprocedures bij onbetaalde huur, beheren van betalingen aan de syndicus en behandelen van waarborgsommen.

Technisch beheer en onderhoud:

Beheren van renovatie- of onderhoudswerkzaamheden, vinden van aannemers, vergelijken van prijsoffertes, controleren van werkuitvoering en betalen van rekeningen.

Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be