TEL: 03 866 26 73

Asbest in uw dak? Vraag een premie aan!

Wacht u ook met het plaatsen van zonnepanelen omdat er asbest zit in het dak van uw loods of stallen? U bent niet alleen. Omdat het plaatsen van zonnepanelen op asbestdaken verboden is, wordt er in de daken van meer dan 350 000 (niet-residentiële) gebouwen in Vlaanderen momenteel niet geïnvesteerd.

Vlaanderen komt met een oplossing. Heeft u asbest in uw dak en wil u toch graag zonnepanelen? Dan is er dus goed nieuws. Tot 31 december kan u een premie aanvragen om het asbest in uw dak te verwijderen en er een zonnedak van te maken. Die premie bedraagt 12 € per vierkante meter. Voor residentiële gebouwen bestond deze premie al langer.

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de premie. Zo is ze er alleen voor niet-verwarmde niet-woongebouwen met asbest in het dak, moet het dak in 2022 asbestvrij gemaakt worden en moeten de zonnepanelen er liggen voor eind 2024 en minstens 10% van het gesaneerde dak bedekken.

De premieaanvraag kan bij Fluvius ingediend worden tot uiterlijk 31 maart 2023. Een offerte voor de asbestverwijdering en -afvoer en een betalingsbewijs van het voorschot, die allebei in 2022 gedateerd zijn, zijn daarvoor voldoende. 

Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be